Roulette versus alles

Roulette is een van de oudste en meest iconische casinospelen die er zijn. Hoewel het een simpel spel lijkt, zijn er verschillende varianten die elk hun eigen kenmerken en kansen hebben. In dit artikel verkennen we de basis van roulette, waarna we dieper ingaan op de drie populaire varianten: de Europese, Amerikaanse en Franse versie.

De Basis van Roulette: Het Begrijpen van de Tafelindeling

Roulette wordt gespeeld op een speciaal ontworpen tafel die bestaat uit een draaiend wiel en een speelveld waarop weddenschappen worden geplaatst. Dit speelveld bevat genummerde vakjes die overeenkomen met de nummers op het roulette wiel. Spelers kunnen inzetten op een enkel nummer, een reeks nummers, kleuren (rood of zwart) of zelfs op even of oneven nummers.

Het roulette wiel zelf heeft vakjes die afwisselend rood en zwart zijn, en genummerd van 1 tot 36. Afhankelijk van de variant van roulette zijn er één of twee groene vakjes voor de nul (of dubbele nul in het geval van Amerikaanse roulette).

Europese Roulette: De Meest Populaire Versie van Roulette

De Europese roulette is misschien wel de meest gespeelde versie van het spel. Het wiel heeft 37 vakjes: de nummers 1 tot en met 36 en een enkele nul (0). De aanwezigheid van slechts één nul geeft het huis een voordeel van 2,7%. Dit is de reden waarom veel spelers de voorkeur geven aan Europese roulette – de kansen zijn beter in vergelijking met de Amerikaanse versie.

Amerikaanse Roulette: De Dubbele Nul Verandert de Kansen

Amerikaanse roulette onderscheidt zich door de aanwezigheid van een extra vakje: de dubbele nul (00). Hierdoor heeft het wiel 38 vakjes in totaal. Hoewel dit een klein verschil lijkt, heeft het een aanzienlijke impact op de kansen. Het huisvoordeel stijgt hierdoor naar 5,26%. Dit betekent dat de kansen voor de speler minder gunstig zijn in vergelijking met Europese roulette.

Franse Roulette: Het Oorspronkelijke Roulettespel

Franse roulette is het originele roulettespel en lijkt veel op de Europese variant, met een wiel dat 37 vakjes heeft. Echter, het heeft een aantal unieke regels die het onderscheiden. Een opmerkelijke regel is de ‘La Partage’-regel. Als de bal op de nul landt en je hebt een even-geld inzet geplaatst (zoals rood/zwart, even/oneven), dan verlies je slechts de helft van je inzet in plaats van je hele inzet.

De Verschillen Tussen Amerikaanse en Europese Roulette

Het voornaamste verschil tussen deze twee populaire versies van roulette is de aanwezigheid van de dubbele nul in de Amerikaanse variant. Dit extra vakje verhoogt het huisvoordeel aanzienlijk. Europese roulette is dus gunstiger voor de speler vanwege het lagere huisvoordeel.

Bovendien hebben de twee versies verschillende tafelindelingen. Hoewel de nummers op het wiel willekeurig zijn gerangschikt in beide versies, is de volgorde van de nummers op het Amerikaanse wiel anders dan op het Europese wiel.

Gerelateerde berichten

Wat is je leeftijd?

We zijn verplicht te vragen naar je leeftijd. Antwoord alsjeblieft naar waarheid. Door uw keuze te maken bevestigt u dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.